За мрежите с любов – Анонимните климатици, еп. 8

Видео поредицата на Gorichka.bg „Анонимните климатици“, посветена на промените в климата, продължава с още една важна енергийна тема – електропреносната мрежа или иначе казано за мрежите с любов.

Основателката на Gorichka.bg Магдалена Малеева разговаря с пореден интересен гост – Анна Димитрова, която е Ръководител на отдел „Енергийна политика, околна среда и иновации“ в EVN, както и един 100-те млади лидери в енергетиката, избрани от Световния енергиен съвет. Темата, която засягаме в 8-мия епизод на подкаста, е посветена на енергийния сектор в България и влиянието му върху климатичните промени. Разговаряме и за електрификацията, децентрализацията и осъвременяването на енергийните системи, за най-важните стъпки, върху които трябва да се фокусираме, за да бъде успешен зеления енергиен преход, за въглищата и потенциала на възобновяемата енергия в България, за важността на енергийната ефективност. Освен в национален, обсъждаме енергетиката и в глобален план, говорейки за най-важните неща, които трябва да се случат бързо, за да вървим към един по-устойчив свят, както и за ролята на зеления водород и биогаз.

Ако искате още от „Анонимните климатици“, можете да гледате и епизод 1, в който си говорим за гори, епизод 2, чиято тема са земеделието и храните ни, третия епизод, посветен на възобновяемите енергийни източници, епизод 4 на тема адаптация, епизод 5 с Апостол Дянков за влиянието на климатичните промени, разделения на част 1 и част 2 6-и епизод с участието на инж. Симеон Белорешки, който е посветен на енергийния преход в България, както и епизод 7 с Димитър Енчев, в който си говорим за енергийната промяна в България.

Абонирайте се за YouTube канала на ни, за да гледате първи новите епизоди!
Слушайте подкаста на „Анонимните климатици“ на anchor.fm.
Последвайте ни във Facebook.
Последвайте ни в Instagram.
Последвайте ни в Twitter.
Абонирайте се за нашия месечен бюлетин.