Задава се: Форум Родителство 2011

Вие сте родител или бъдещ родител? Темите за образованието, практиките, стереотипите и новите идеи, които могат да намерят приложение в отглеждането на деца, ви интересуват живо? Ако сте отговорили с “да” на тези два въпроса, не остава и капка съмнение къде трябва да сте в събота, 8 Октомври.

img_8092-copy

От фест на форум: Само ден след края на Горичка Филм Фест 1.0, отправяме поглед към второто издание на Форум Родителство. Подготовката за събитието тече трескаво и по-всичко изглежда, че и то ще се получи много добре. Миналата година билетите свършиха две седмици преди форума, отзивите бяха супер, а питанията дали ще повторим, бяха не едно.

Концепцията на форума е пряко свързана с виждането, че начинът, по който отглеждаме децата си е много важен за бъдещето на обществото, в което живеем. И както с всичко останало в живота, винаги има какво ново да се научи. Това ни води до Форум Родителство 2011.

Кога: събота, 8 октомври 2011
В 9 часа отваряме вратите
Начало/край на лекциите: 10ч-18часа
Къде: Модерен театър, София

Някои от темите, за които ще научим повече: децата и философията, учителите на Заедно в час и тяхната мисия, валдорфската концепция за възпитание, трудните теми с децата (как говорим за секс, насилие и смърт), приемната грижа в България, сугестопедията и средното образование.

Някои от лекторите, които ще презентират за вас са:

Румен Петров – Нов български университет, Мирослав Долапчиев – приемен родител, Петя Хорозова – психолог, Теди Зарева – Заедно в час, Мария Чoмарова – Анимус, Веселин Дафов – философия с деца, Ирена Иванова – сугестопедия, Олга Дукат – първата сертифицирана дула в България, Гергана Георгиева – Валдорф майка, Мая Калчева – Монтесори майка, Теодор Василев– непоправимо дете и психолога Ани Коцева

Модератори отново ще са Магдалена Малеева и Василена Доткова

moderatori

Следете блога в следващите дни, когато започваме по-подробното представяне на всеки един от лекторите и нещата, които те ще ни разкажат.

Миналата година, докато майките и татковците седяха в залата и слушаха, децата се занимаваха с най-различни неща. За втория форум Родителство, сме подготвили няколко ателиета, на които децата могат да бъдат записани спрямо интересът и възрастта им. Почти всички са с продължителност от началото до края на лекциите от форума. Обърнете внимание, че местата в тях са ограничени.

Архитектурна работилница – подходяща за деца от 5 до 12г.
Бъдеще сега – 9 до 13г.
Валдорф – 4 до 9г.
Забавна математика – 4 до 12г.
Приказка за пътя – 5 до 14г. (неограничен брой за записване)

От фондация Easy Art ще ни помагат с координацията и ще наблюдават дали всичко тече гладко с децата.

roditelstvo-gallery

Обещаваме отново да е много интересно, полезно, забавно и приятно. Освен да научите доста неща, присъствието на форум Родителство ще ви срещне с други хора, които може би споделят подобни на вашите убеждения и интереси – една добра основа за завързване на приятелства.

РЕГИСТРАЦИЯ

Ако се регистрирате предварително в
Gorichka.bg или в магазините Биомаг,
цената е 20 лв. за един и 30 лв. за двама.

При регистрация на място, в деня на събитието,
цената е 30 лв. на човек.