Земеделието в България – Анонимните климатици, еп. 2

Екипът на Gorichka.bg представя втория епизод от „Анонимните климатици“ – новата ни видео поредица, в която заедно с водещи експерти ще говорим по важни за всички нас теми, свързани с климатичните промени.

След като в епизод 1 обърнахме специално внимание на горите, с второто издание на подкаста се спираме върху земеделието в България. Обсъждаме колко важно е всъщност то за всички нас, каква е връзката му с околната среда и климата и пред какви предизвикателства сме изправени. Разговорът е с Мартин Заимов (финансист), Асен Ненов (еколог и биотехнолог), доктор Стоилко Апостолов (фондация Биоселена), Любомир Ноков (управител на „Био България“ и съосновател на Gorichka.bg) и Магдалена Малеева (основател на Gorichka.bg).

Ето част от интересните факти и мисли, които споделиха с нас гостите във втория ни епизод:

“Ние, когато мислим за земеделие, трябва да мислим за себе си. А ние мислим за печалба. Някак си двете неща са различни.” – Асен Ненов

„Едно от най-добрите решения за намаляване на човешкото прахосничество е увеличението на цената.“ – Мартин Заимов

„В световен мащаб 30% от произведената храна бива похабена.“ – Мартин Заимов

„Според доклада на IPCC (Междуправителствената експертна група по климатичните промени) от 2018 г. – 10% от емисиите са от изхвърляне на храна.“ – Магдалена Малеева

“Анонимните климатици” е гражданска група от хора, обединени от вълнението си за климатичните промени. С новата ни видео поредица започваме да ви споделяме част от дискусиите, възникнали по време срещите на „Анонимните климатици“, които се фокусират върху различни важни за всички нас и бъдещето ни теми. Какви са предизвикателствата пред нас в момента, какво трябва да се направи и какви са стъпките, с които всеки един от нас може да помогне в борбата с климатичните промени – това са основните въпроси, на които търсим отговор чрез дискусия. Следете ни, защото ви очаква следващият ни епизод, който е на тема възобновяеми енергийни източници.

Абонирайте се за YouTube канала на ни, за да гледате първи новите епизоди!
Последвайте ни във Facebook.
Последвайте ни в Instagram.
Последвайте ни в Twitter.
Абонирайте се за нашия месечен бюлетин.