Анализирай това: Ани Коцева за това как разделените родители могат да помогнат на децата си

ani_kocevaАни Коцева има професионален опит като експерт в различни сфери на психологията: трудова и организационна, детска, училищна, семейна и репродуктивна. През 2010г завършва програмата на БОАП „К.Г.Юнг” (под егидата на Международната асоциация по аналитична психология) за психотерапевти с юнгианска ориентация. Има публикувани статии в популярни списания за родителство. Практикува психотерапия и психологическо консултиране като частна практика и е консултант по проекти, свързани срепродуктивно здраве, адаптивни и поведенчески проблеми на деца в частни детски центрове и в домове за деца, лишени от родителски грижи.

Участва в обучителни проекти за персонала, работещ с децата. В психотерапевтичната си практика използва различни методи и средства като анализ на личен материал на клиента – работа със сънища и фрагменти от личната история и настоящето на човека, а също на рисунки и приказки. Има опит с метода „Sandplay”, игра с пясък и образи. Член е на Дружеството на психолозите в България и БОАП „К.Г.Юнг”.

Интересно, а!

. . .

Горичка: Кое е най-трудното днес за един родител?

Да съчетае всички роли, които съвремието изисква от него и да бъде достатъчно ефективен във всяка една от тях, включително и тази на родител – да успее да вземе участие на 100% във времето, което прекарва сдетето си.

Горичка: Препоръчайте ни една книга или блог за родителство или образование?

Една брилянтна книга, която винаги ме е очаровала със своята простота „Децата и ние” на Хаим Гинът.А в сайтът на Детско развитие смятам, че всеки родител може да намери полезна информация: Детско развитие

Горичка: Ако бяхте министър на образованието какво щеше да е първото нещо, което ще направите?

Ще организирам брейнсторминг групи за образователни промени от учители, родители, ученициАни cartoon в цялата страна и ще ангажирам по-голямата част от ресурса на Министерството с тази задача.

Горичка: За какво ще ни разкажете на Форум Родителство?

Ще разкажа за това как разделените родители могат да помогнат на децатаси, въпреки раздялата,да съхранят своята цялост.

*анимационната версия на Ани е създадена със SP Studio

. . .

Видео от презентацията на Ани:

Ани Коцева за децата и раздялата на родителите from горичка on Vimeo.