Форум Промяна: Велислава Попова за нормалността в медиите

velislava_popovanew

Въпросътдали човек може да съумее да запази себе си, да устои, да не си изневерява, да e открит, директен и същевременно да продължава да сеусмихва, занимава Велислава отдавна. Tя завършва журналистика в CУ, а като ученичка работи върху тинейджърското предаване в Радио Стара Загора“ – Маргаритка шоу“. Велислава си спомня, че oще отдавна е искала да бъде журналист – с изобретен от фулмастер и пластелин микрофон, тя преследва роднини и гости, за да търси отговори на въпросите, които са я вълнували. Над 6 години e работила в Капитал“ като репортер и редактор. Преди това e била част от екипа на Не на страха“ – борихме се срещу мутрите и рекета”. В момента е главен редактор на „Дневник“, който от ноември вече е само онлайн медия. Преди това тя заемаше поста на маркетинг директор на „Икономедиа“. В това време тя научaва, че човек рядко има и свободата, и смелостта, и ресурсите да прави разни неща, да създава стандарти, да бъде пионер, a когато ги има трябва на всяка цена да ги използва. Велислава oбича да гледа и разглежда реклами. Фен е на Monocle, Wired & FT . Казва, че няма да може да устои, ако ? предложат да бъде журналист от списание за сърфинг!
________________________________________________________________________________________________

 

Първото, което бих променилa в България, ако имах неограничени  възможности е …
Да си преговорим ценностите. Да имаме истинска политическа алтернатива, която ще има смелостта и няма да има старите зависимости/обвързаности, за да промени всичко, което знаем, че трябва да се промени. Смислена образователна реформа…и станаха повече от едно.

В себе си бих променила …
Да съм повече егоист. Поне понякога.

Едно нещо, което не трябва да се променя е…
Формулата: като работим – работим на макс, като се забавляваме – се забавляваме на макс.

На Форум Промяна ще говоря за …
Нормалността в медиите. И можем ли да променяме без да се променим. __________________________________________________________________________________

Видео от презентацията на Велислава:

Велислава Попова за силата на медиите from горичка on Vimeo.