Хотел “Бездомник”

Предимствата на този шведски хотел – “стаята” е евтина (15 долара), на чист въздух (например пейка в парка или изоставено кафе). Недостатъци – не е сигурно дали някой бездомник няма да я е заел.

 

Стая 1 в хотел Фактум. Всички снимки са от сайта на хотела.
Стая 1 в хотел Фактум. Всички снимки са от сайта на хотела.

Искаш ли да спиш на пейка в парка на Гьотеборг или да прекараш нощта в компанията на скитници в изоставена фабрика за хартия? Просто отиди на сайта на Faktum и си направи резервация. Цените са прилични, а най-голямото удобство е, че всъщност не си длъжен да ползваш това, за което си платил.

Със своите 510 хиляди жители, Гьотеборг е вторият по големина град в Швеция. Оказва се, че 3400 от тях живеят на улицата, което при средни температури от около минус десет през зимата не е точно най-комфортният начин за съществуване. Настоящата кампания се цели именно в тях – желанието на авторите е от една страна да обърнат внимание на този иначе невидим сегмент на обществото, и от друга – да съберат пари за тях, както и за локален уличен вестник, в който се отделя специално внимание на историите на бездомни хора: клошарите в тунелите на Лас Вегас или пък уличен шведски музикант.

Резервацията в стая 3 с изглед към реката под моста се прави само срещу 15 долара.
Резервацията в стая 3 с изглед към реката под моста се прави само срещу 15 долара.
Стая 2.
Стая 2.
Стая 6
Стая 6
Стая 8
Стая 8

Повече от сайта на хотела Factum

via Fast Co:Exist

One comment on “Хотел “Бездомник”

  • Шарена Сол , Direct link to comment

    хммм, интересно местенце. Мн бих се замислила обаче преди да се настаня–)) Хората май са пренаситени на подреденост.

Comments are closed.