О·ра·тор·ство

О·ра·тор·ство е семинар за говорене пред публика, организиран от Горичка и TEDxBG. 14 лектора ще ни разкажат как се структурира една реч, какви реторични похвати можем да ползваме, как да се държим на сцена и да преодолеем сценичната треска, както и малко съвети от успешни оратори.

О·ра·тор·ство ще се проведе на 27-ми октомври, 3-ти и 10-ти ноември. Домакини са betahaus Sofia, намиращи се на ул. Крум Попов 56-58, кв. Лозенец.

Билети свършиха, очаквайте нови дати. Цената е 15 лв. за един ден или 40 лв. за трите дни (не включва обяд).

Всяка събота ще започваме деня с лимонада от Phoodtales, банички и айрян от Хармоника, кафе от нас.

Събота, 27 октомври (10:30 – 16:30)

Дани Здравкова – Въведение

Тома Биков – Съвети от политически speechwriter

Тома Биков е роден през 1980 година в Бургас. През 2002 година завършва актьорство за драматичен театър. От 2002 до 2005 година е актьор в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загара. От 2006 година работи като журналист във в. ГЛАСОВЕ. Бил е редактор в БНТ и водещ на предаване в телевизия RE:TV. От 2010 до 2012 година е главен редактор на сайта glasove.com. Публикувал е политически коментари и анализи в различни печатни и електронни издания. Член на Националния съвет на „Движение България на гражданите“.

Димитър Симидчиев – Основи на Реториката

Димитър Симидчиев е завършил университета Фърман в САЩ с двойна специалност психология и риторика, като е член на почетните общества и в двете дисциплини. В България той има опит с презентации, обучения и тийм билдинги както на компании, така и на студенти. В момента се занимава с предприемачество в сферата на корпоративните обучения.

Иванка Мавродиева

Иванка Мавродиева, доцент, дфн, д-р, е преподавател в Софийския университет по реторика, бизнес комуникация, връзки с обществеността и академично писане. Автор е на книгите „Парламентарното красноречие в България в XVIII, XIX XX ОНС” (2001), „Как да презентираме успешно?” (2007), „Виртуална реторика: от блоговете до социалните мрежи” (2010), „Академично писане” (2005); „Академична комуникация” (2010), „Политическата реторика в България: от митингите до Web 2.0 (1989-2012)”. Автор на 80 статии. Главен редактор на електронното научно списание „Реторика и комуникации”. Член на борда на Европейската асоциация по реторика.Преподавател, изследовател, блогър, обучител, приемащ реториката като древна и витална наука; комуникацията като реализираща се в различни области: от бизнеса и политиката до Web 2.0.

Събота, 3 ноември (10:30 – 16:30)

Йордан Жечев – Структура на презентация

Йордан Жечев изкарва прехраната си с презентации – на компютъра му има над 300 – защото е творчески директор на рекламна агенция ДДБ София. Занимава се с реклама защото му е интересно, не защото трябва. Горе-долу завършил Американския университет в Благоевград през 2004г., Йордан е най-младият творчески директор извел агенция до №1 в България. Обича да отлага, да черпи с вино, да чака мачове на Арсенал и да пристига, не да заминава.

Велина Мавродинова – Визуален език

Велина е графичен дизайнер и съосновател на студио Ентусиазъм. След дълги години в рекламата проумя, че за нея визуалното изграждане на марки и тяхната идентичност е по-вълнуващо. Все още рисува, понякога илюстрации за първите страници на Капитал. От всичко в професията най-много обича да работи в екип с талантливи хора и почти толкова обича страха от белия лист.

Любомир Ноков – Съвети в 15 минути

Любомир Ноков е завършил френската гимназия в София, след това става магистър „Медии и комуникации“ в Universite de Lyon. Двигател на много проекти като Горичка, Хармоника, Биомаг, Капаска и други. Баща на три деца, майстор във визуалното представяне на информация.

Златин Цветков – Присъствие на сцена

Златин върши много неща с огромно удоволствие. Едно от тях е да води курсове по импровизационен театър. Дори набира нови желаещи да развият творческия си потенциал, забавлявайки се, играейки и импровизирайки. Златин е завършил актьорско майсторство и е съосновател на първата импро група. Води телевизионно предаване, репетира в театър и се учи да свири на пиано. Обича да съпоставя житейски ситуации и да черпи вдъхновение от нелепостите и перипетиите на забързания си живот. Напоследък живо го интересува какво ни кара да слушаме дадена песен, в какво се състои добрата актьорска игра, що е то вдъхновение и как може един презентатор да омагьоса своята аудитория.

Събота, 10 ноември (10:30 – 16:30)

д-р Величко Руменчев – Език на тялото

Такухи Езегелиян – Паразитни изрази

Mагистър по психология, випуск 2001 на СУ „Климент Охридски”. Завършен курс по публична реч и водене на дебати към „Консултативен център за младежта” (още известен като Клубове „Дебати”) през 2002 г. Завършен курс по кариерно консултиране GCDF през 2006 г. Занимава се с публична реч, презентационни умения и приложна психология (невербална комуникация – език на тялото, мимика, интонация, акценти) от 2002 г, провежда обучения за придобиване на въпросните компетенции от 2005 г.

Деница Тодорова – Съвети в 30 минути

Докторант по история, но обеща да не говори нищо за историята. От 2 години е част от Free Sofia Tour и то от частта, която се занимава с подбор и обучение на новите кандидати за водачи на туристическите обиколки из София, Варна и Пловдив. За един успешен тур далеч не е достатъчно познаването на фактите, тъй като няма значение какво казваш, ако не знаеш как да го кажеш. Самата тя има над 150 (към 170 са) проведени обиколки с групи от 3-ма до 53-ма гости.

Надежда Савова – Сценична треска

Надежда Савова е на 38 години, от 2000 г. е преподавател и консултант по управление и комуникация и един от водещите обучители по презентационни умения в България.

09 comments on “О·ра·тор·ство

 • Златко Захариеж , Direct link to comment

  Здравейте.
  Опитвам се да си купя билет за Ораторство. Целта е да взема билет и за трите дена. Формата обаче има само опции за 1ви или 2ри или 3ти ден. но не и за трите дена наведнъж.
  Как да взема билет и за трите дена… или да купя просто 3 отделни билета.

  Поздрави! 🙂

 • Ивелина Симеонова , Direct link to comment

  Здравейте,
  Закупих тридневен билет за двама, но все още нямам потвърждение на регистрацията, нито по имейл, нито в ел.форма след успешното плащане.
  Как мога да проверя регистрацията си?

  Поздрави,

 • yoanna , Direct link to comment

  Здравейте,

  Би трябвало вече да сте получили мейл с потвърждение.

  Поздрави,

  Йоанна

 • Андреа , Direct link to comment

  Здравейте,

  запазих си два билета, но получих потвърждение по имейл само за единия ден. Освен това бихте ли обяснили как се процедира с плащането чрез дебитна карта чрез epay, тъй като на сайта Ви няма никакъв линк, чрез който мога да осъществя плащането?
  А ако предоставите телефон за връзка бих била благодарна.

 • Ивелина Симеонова , Direct link to comment

  Здравейте,

  Ива от Русе, работя като организатор на събития в Русе.

  Дали можем да поговорим за това едно такова събитие да се случи и в нашата „столица“ Русе 🙂 ?

  ПОЗДРавИ

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.