Изпратихме нови покани за обучението до бизнес лидери

Тези дни екипът на Горичка беше зает с изпращането на лични покани за обучението до една малка листа от бизнес лидери. Изпратихме им и новата книга „Състоянието на планетата 2008“, която излезе преди броени дни. Не случайно избрахме тази книга. Тази година главен герой в престижното издание е бизнесът. И то не с вредите и проблемите, които създава. Напротив. Бизнесът е лидер във внедряването на технологии-решения.

…Най-забележителното е, че през последните няколко години се наблюдава вълна от промени в поведението на бизнеса по отношение на околната среда. Малки и големи компании, от производството и услугите, от старите икономики на САЩ и Европа, както и новите икономически сили в развиващия се свят, са стигнали до разбирането, че околната среда е нещо повече от правила, които трябва да се спазват, изисква много грижи и е рискова за управление. Обществата се сблъскват с най-различни предизвикателства при контрола на замърсяването и управлението на природни ресурси, а за намирането на решения се отделят огромни ресурси. За тези, които могат да предложат решения, се отварят големи пазарни възможности“ ~ Даниел Ести, Директор на Центъра за околна среда и бизнес в Йейл.

Определено „Състоянието на планетата 2008“ си заслужава. Препоръчваме ви я.

Книгата можете да намерите в по-големите книжарници, магазин Биомаг на площад Журналист 1 и при издателя г-н Кирил Иванов, Книжен Тигър 0888 90 53 73