Лятна еко академия за деца в Рила, Родопите и Стара Планина

Преди няколко дни участвах в журито на конкурс “Как да променим възрастните и да ги направим по-екологични” и истински се забавлявах от искрените, понякога малко сърдити, понякога чисто наизустени отговори на свежите участници. Страшно ми хареса Диана Георгиева от село Крупник (която както е написала доста е мислила, ама и така трябва) и предложението й за робот, който да “яде” отпадъците и да ти дава тетрадка или химикал в замяна. Абе конструктивно решение откъдето и да го погледнеш!

Все ми се струва, че на много хлапета днес им липсват безгрижните дни сред природата така, както скитахме с моите приятели в детство ми. Ето защо много се зарадвах да прочета поканата за записване в тазгодишната лятна еко академия на Читалище Бъдеще сега за малчугани. Тази година ще има в Рила, Родопите и Стара Планина. Защото компютрите далеч не са единственото приключение за едно дете.

imgp1467


Коментари

  1. Снимката е от “Празника на природата” 2007, който НЧ Бъдеще сега организира с деца от град Смолян и селата Смилян и Арда през май 2007 година. Беше много вълнуващо и весело за всички. Сцената си е все още там…

  2. Тази година ще се организират ли такива прояви и ако да ще има ли и за деца от София?

  3. Можете да погледнете графика за летните лагери на http://www.gudevica.org. Там има поместена таблица с графика за цялото лято. Имаме няколко възрастови групи, като от месец юли ще имаме и занятия в творческия ни център в София. За повече информация можете да ми пишете на електронната поща.

  4. само в момента не работи, имат технически проблем. иначе е активен 🙂