Зеленият борд на Пощенска банка стартира с обучението ни

Чували ли сте за Зелен борд на банка в България? Този на Пощенска банка направи първото си заседание на бизнес обучението на Горичка и Денкщат.

bg_logo-copy1

Миналия петък направихме едно по-различно обучение (отново). 12 служители на Пощенска банка от различни отдели и няколко техни колеги от Корпоративни комуникации се събраха за първи път и поставиха началото на една нова общност в банката: Зелен борд. Идеята за такава структура възниква някъде между регулярните срещи на отдел Корпоративни комуникации и техните партньори от ПР агенцията All Channels Communications.

Всеки член на Борда беше преминал през апликационен процес и отговорил на въпроси като „Кое е първото, което бихте променили в работата на Вашето звено, за да намалите неговото отрицателно въздействие върху околната среда?” и „С какво ви привлича идеята да участвате в Зелен борд?”. С други думи, все хора, които имат енергия и желание да бъдат вътрешни двигатели на промяна. Както пролича в упражненията и дискусиите. Това много ще им помогне да изпълнят целта на Зеления борд – да бъде гласът на всички служители в ПБ като открива свежи и интересни предложения в областта на корпоративната устойчивост и работи за тяхната реализация.

product_182

Любопитно и с усмивка: беше ни много приятно да наблюдаваме интересът на участниците в обучението както към разликата между понятията корпоративна социална отговорност, корпоративна отговорност и корпоративна устойчивост (от лекцията), така и към сиропа от бъз (в био кафе паузата).

090423_greenstartlogo_final

Сега работата им продължава, за да поставят следващата стъпка в кампанията „Зелен старт”. Инициативата е в техни ръце. А ние ще следим с интерес!