Yatoto – социална мрежа за подкрепа на различни каузи

Намерихме си прелюбопитна нова социална мрежа. Още от името й става ясно какъв е замисълът: Ятото се стреми да бъде не просто онлайн скупчване на хора, а по-скоро общество от обединени поддръжници, които искат да се движат заедно.

Вместо тъй познатото „Какво мислите?“ (по-известно като „What`s on your mind?“), Ятото те подканва да споделиш защо си щастлив днес. Много мило. Така де, кога за последно се сети да попиташ някого за точно какво точно днес е щастлив?

Всъщност отговорът на този въпрос е и единият от начините да си спечелиш „билет“ – колкото повече натрупаш, толкова по-голям става шансът ти да спечелиш месечната томбола. Другите два са да изгледаш някоя от рекламите, избрани от мрежата или да привлечеш приятел в Ятото. А томболата определено си заслужава, наградата е изобщо непренебрежимите 15 000 лв. Те се разпределят поравно между теб, приятелите ти (стига да са поне 10) и – тук идва най-хубавото на идеята – подкрепените от теб каузи. Именно това е сърцевината на Ятото, повече хора да разберат за повече каузи. И да ги подкрепят.

Сега с неприкрита радост да си споделим, че Горичка е една от каузите в Ятото, избрани от победителя в януарската томбола, Емине Тахирова. Освен нас тя е подкрепила и фондация “Благотворител” и DMS – Единен дарителски номер. Правилата повеляват пълна прозрачност, така че, след като организациите инвестират спечелените средства в реализиране на мисиите си, следва да се отчетат пред хората в Ятото.

Искрено, желаем славни полети на ятата благотворители, дано вятърът на промяната им бъде попътен:)

02 comments on “Yatoto – социална мрежа за подкрепа на различни каузи

  • Албена Василева , Direct link to comment

    Интересна идея, харесва ми замисъла на тази социална мрежа, да се надяваме, че наистина ще успеят да помогнат на всички така наречени „каузи“!

Comments are closed.