Дарителска програма подкрепя стартирали проекти

Преди известно време Moto-Pfohe се свързаха с нас, за да ни разкажат за дарителската си програма и да им помогнем с популяризирането й. Приехме, разбира се, и веднага споделяме инфото. Най-интересното е, че се търсят идеи, които вече са в процес на реализация и им остава още нещо за довършване. Ако имате такива, непременно участвайте в конкурса!

d_p_cmyk3

Уважаеми дами и господа,

В ход е 13-ото издание на Дарителската програма на МОТО-ПФОЕ за опазване на природното и културно наследство в България. Програмата подкрепя финансово и с разгласа индивидуални и колективни усилия за опазване и развитие на българската национална уникалност и идентичност.

С удоволствие каним за участие всякакъв вид инициативи в областта на екологията и културата. Целта Ви може да е опазване флората и фауната на България, природната чистота и многообразие, намаление потреблението на природни ресурси, разработване и внедряване на екоинженерни технологии, както и проекти в сферата на живата култура, или на културно-историческите ни ценности. Ако се занимавате с такива благородни каузи, Вие може да сте нашият кандидат. Важно условие е проектът Ви да е с активно действие през 2010 година, без да е в идейна фаза, или вече да е завършен. Могат да участват също така детски и младежки инициативи, чиито авторите са на възраст до 18 години. В този случай изискваме осъществяването да е под ръководството на пълнолетни лица.

Наградният фонд за 13-ото издание на Дарителската програма на Мото-Пфое е 20 000 лв. Победителят получава минимум 10 000 лв, като може да се определят още до две награди.

Категориите на Дарителската програма, в които можете да се включите са две:

1. Опазване на природната среда

2. Съхраняване на културното наследство

Оценката извършва независимо, 7-членно експертно жури с председател Дончо Цончев и членове – д-р Петър Янков, Председател на Дружеството за защита на птиците в България, Боян Милушев, Парламентарен секретар в Министерство на културата, Недялка Илиева, Началник отдел „Стратегии и програми за околната среда” в Министерство на околната среда и водите, Александър Трингов, Началник отдел „Образователна среда в Министерство на науката, младежта и образованието, Веселина Кавръковапрограмен ръководител на WWF Дунавско-Карпатска програма за България.

Регламентът и формулярът за участие се изтеглят от тук.

Документите за участие (формуляр-заявка, подробно описание на проекта, визуални материали) се изпращат на адрес: 1360 София, ж.к Люлин, бул. „Сливница” 444, Мото-Пфое ЕООД, За Дарителската програма.

Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2010 г. (важи датата на пощенското клеймо или на входящия номер, ако е доставено лично)

Ще бъдат приемани единствено проекти, съобразени с гореизложените правила и изисквания.

За допълнителна информация: Тел. (02) 9842 273, 9842 301; contacts@motopfohe.bg, B.Stoyanova@motopfohe.bg

На всички участници пожелаваме УСПЕХ!

03 comments on “Дарителска програма подкрепя стартирали проекти

  • Атанас , Direct link to comment

    Дали Р±РёС…Р° могли РґР° финансират РґРѕРІСЉСЂС?ване РЅР° разработката РЅР° светодиодно осветление, което РЅРµ съдържа вредни вещества като живак, Р·Р° разлика РѕС‚ енергоспестяващите РєСЂСѓС?РєРё, РєРѕРЅСЃСѓРјРёСЂР° РґРІР° пъти РїРѕ-малко електричество Рё полезният РјСѓ живот Рµ над 4 пъти повече РѕС‚ постатите аналози Р·Р° осветление.

  • Neli , Direct link to comment

    Iniciativata vi e chudesna, no zashto na saita na moto-pfohe pishe izri4no 4e programata vi ne odobriava za kandidati muzikanti, koito praviat koncerti i festivali??? tova ne e li opazvane, sahraniavane i razvitie na BG-tradiciite v oblastta na kultirata spored vas???

  • Боги , Direct link to comment

    Neli, това е дарителска програма на Moto-Pfohe и компанията вътрешно е определила критериите за участие 🙂 На нас ни се стори важно информацията да достигне до повече организации, които могат да участват в конкурса.

Comments are closed.