Гневът на климатичните учени (нецензуриран!)

Деветдесет и седем зелени човечета са наредени на стената… става въпрос за нашите „климатични учени“ – онези, които съставляват научния консенсус свързан с човешкото влияние върху климата. Дори и в този блог (виж коментарите) има хора, които не ги приемат на серизно, въпреки че от години пишем за това. Много сме впечатлени от техния нов рап хит. Както виждате те са бесни.

А вие?

04 comments on “Гневът на климатичните учени (нецензуриран!)

 • Боян , Direct link to comment

  аз на Ал Гор нямам вяра 🙂
  а това колко учени смятат нещо не означава нищо, защото в науката мнението е нищо, всичко са доказателствата!
  по същия начин ако питате лекарите – 99.9% ще ви кажат, че мазнините вдигат холестерола и докарват инфаркт. Е да ама вече 50 години мащабни изследвания се мъчат да го докажат това и не могат. Докато междувременно е доказано , че захарта например води до коронарни болести. Въпреки това лекарите продължават масово да съветват да ядеш въглехидрати, вместо мазнини, нищо че доказателствата сочат, че по-добре зехтин, отколкото захар.

 • доктор , Direct link to comment

  @Бояне
  много ти е добър примерът, само изводът ти е на обратно

  всички изследвания доказват, че мазнините не са толкова вредни и нямат връзка със сърдечните заболявани, но много доктори продължават да казват обратното.
  същото е и с климата: всички изследвания казват, че климатът се променя заради дейността на хората, но много мъдреци и идиоти продължават да казват обратното.

 • Николета , Direct link to comment

  @Боян
  Само дето въглехидрати съвсем не означава захар.
  Във въглехидрати освен слaдките неща (захар) се включват тестени, ориз, картофи, ЗЕЛЕНЧУЦИ и ПЛОДОВЕ

 • Kundun , Direct link to comment

  Бояне, холестерол има само в мазнините от животински произход. В растителните мазнини няма холестерл, а в зехтина има ненаситени мастни киселини, които разтварят лошия холестерол и затова е полезен. Не трябва да се гледа на нещата само еднозначно и извън контекста. Да – холестерола е гадно нещо – наслоява се по стените на артериите и ги запушва – доказан факт !!! Има добър и лош холестерол – доказан факт ! Лошия холестерол го има в мазнините от животиснки произход (и в кокошите яйца) – доказан факт ! За добрия холестерол знам, че го има в зехтина, сьомгата и пъдпъдъчите яйца. Сигурно го има и в други продукти, но не съм специалист и не мога да дам друг пример.
  Колкото до климата – човечеството си заслужава участта, която ще го застигне. Ние сме едни паразити, които смучат от планетата, но в един момент тя ще се „почеше“ и ще се отърве от нас. Ето ти един малък пример за това каво преставляваме и какво сме причинили на себе си и на планетата: http://anti.fishki.net/comment.php?id=33150

Comments are closed.