GreenGraffiti®: най–устойчивият рекламен носител

GreenGraffiti? Young Sustainable EventКакво?
Всичко, което използват е шаблон и вода под налягане. Така те избирателно измиват паважа под шаблона, оставяйки след себе си „изчистени“ послания или реклами, които изпъкват на фона на замърсените настилки.

И?

GreenGraffiti® предоставя отговорна и екологична алтернатива на конвенционалната маркетингова комуникация и за момента е единствената устойчива форма на външна реклама в световен мащаб. Хората от GreenGraffiti® твърдят, че това, което правят е бизнес, но не и бизнес в традиционната форма, позната на клиентите.

Дали?

Ако вече потриваш доволно ръце ехидно подготвяйки въпроса „Ами водата?“, ще трябва да те разочаровамe – водата, която се изразходва за създаването на един екологичен графити отпечатък, с голeмина 2 кв.м.(или 1,4 м X 1,4 м), е 15 литра или около 20-30 пъти по-малко, отколкото е необходимо за производството на хартиен постер със същите размери (около 330 литра). Нещо повече – за да се компенсира оперативния разход на вода, определен процент от приходите се внасят във фондацията GreenAdsBlue, която е основана от GreenGraffiti® в Холандия, а целта й е да помага на райони по света с дефицит на питейна вода. За всеки изразходван литър комапнията влага във фондацията по 10 цента, тъй като това е приблизителната цена на 1 литър от живителната течност (според средна оценка в Европа).

Друго?

Обективно погледнато, животът на един рекламен плакат или друг вид външна реклама е около една-две седмици, след което той се изхвърля. GreenGraffiti® употребява метални шаблони, които се преизползват, за разлика от всички билбордове, изработени от вредни платмасови материали и мастила, които впоследствие се изхвърлят. За да осъществяват услугите си, те не използват хартия, мастило или боя, и количеството отпадъци е сведено до минимум.

Защо?

Ясно е – чрез този иновативен канал, дадена марка получава публичност и изпраща послание към клиентите си, което носи в себе си не само информация за продукт или услуга, както всяка реклама, но и елемент на отговорност. Така тя дава пример на всички потребители и в същото време идентифицира бранда като социално-отговорен в съзнанието им.

Разгледай сайта на GreenGraffiti® Bulgaria!

One comment on “GreenGraffiti®: най–устойчивият рекламен носител

Comments are closed.