Виргиния Захариева e издала досега три поетични книги: Камъкът, който не слуша реката, Кокошката с зашитото око и Кадрил късно следобед. Автор е и на един роман – 9 зайци, който е на второ място в класацията за най-купувана книга от български автор през 2008. Предстои издаването на трети тираж.
Виргиния има 30 години опит във всички жанрове на журналистиката и публицистиката. Тя пише, лови звуци, изследва дебрите на психичното. Създателка е на аудио диска Български природни звуци и диска The hoise of meduza – sounds for creation. Специализирала е аналитична психотерапия в Швейцария. Има собствена практика като психотерапевт. Работи в областта на индивидуалната и груповата терапия. Главен редактор е на P.S – първото джендър списание в България.
Плува, играе тенис, кара сноу борд и уинд сърф.
Обожава Барон Мюнхаузен, особено заради умението му да се изважда сам за кокчето от водата.
На форума Виргиния Захариева ще сподели своя опит на човек, който наистина обича живота и себе си, а както е известно тази рядка порода хора има какво да каже за храната.
А темата, по която ще говори е С какво храната е повече от ядене?
Какво е хубавата храна?
Koято има цвят, вкус, аромат и която точно в този момент ти се иска да
изядеш.
Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?
Говоренето и гледането на телевизия по време на хранене.
Какво е здравословно хранене за вас?
Балансираното хранене.
Трудно ли е да бъдеш независим от вкусната храна!
Да, много ми е трудно.
Коя книга/блог за хранене бихте препоръчали?
Дългът към удоволствието на Джон Ланчестър и моята 9 зайци, в която
рецептите са персонаж.
[quote]Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?
Говоренето и гледането на телевизия по време на хранене.[/quote]
в смисъл на „заблуди“??
в смисъл че няма да можеш да преглътнеш ако не е включен телевизора