Авокадо със зелена салата, лилав лук, сушени домати и пармезан + 2 чаши бяло вино.
Боб яхния и шопска салата под звуците на сръбско маане в местната кръчма в Горубляне.
Винен кебап, специалитет на дядо ми!
Грах с пилешко месо, домашно сготвен, залят с кисело мляко и бял хляб. Десертът е банан и круша.
Два домата /от градината на майка/, сирене с червен пипер и олио, кьопоoлу /направено от майка/, хляб.
Екологично чисти картофи на фурна със сирене.
Желиран телешки език и чаша вино. Домашен ябълков пай.
Задушени зеленчуци на пара с пармезан, а следобедно – суров бадем
Италианска салата- макарони, чушки, домати. Задушени зеленчуци
aЙран, препечена филийка пълнозърнест хляб с масло и чубрица, печена тиква с канела.
Качамак, сок ябълка и цвекло.
Ленени кълнове, зеле, моркови, червено цвекло, магданоз – приготвена от мен салата, донесена в офиса. Подравена със зехтин и лимон и щипка „любов“.
Мусака с домашни картофи, домашна телешка кайма, домашни яйца в заливката – е, другите съставки са купешки 🙁 За десерт: домашна курабийка – Шаманско бисквитено откровение, но от солените, с парченце разтопен кашкавал отгоре за разкош.
Нищо, днес спазвам Екадаши.
Ориз с праз, домати и бакла (от консерва) и към него салата от китайско зеле с царевица и дресинг от малко зехтин, лимон и сол.
Пилешка супа и салата от червено цвекло.
Ряпа, моркови и праз, овкусени с олио и домашен ябълков оцет. Крем супа от картофи и моркови с препечена филийка.
Крем карамел.
Спанак по Болонски, което в случая се оказа канапе от приятно задушен, на едро нарязан спанак, върху което бяха разположени 2 забулени яйца и добвка от кисело мляко. Това придружено с чаша бяло вино.
Таратор и мусака, сини сливи за десерт 🙂
сУпа с праз от книгата на Ирина Каракехайова – бива, но детето не я ще, няма да повторя. Пиле с дафинов лист от снощи.
Флейки (свински), салата зеле и моркови.
Храня се интервално (intermittent fasting) и ям единствено вечер. Поне си спестявам тъпченето с junk food във и около офиса. Обядвах дълго кафе и минерална вода.
Царевично хлебче с два домата, шунка и кашкавал.
Червени камби, пълнени с ориз, лук и морков, печени на фурна. Плюс няколко лъжици кисело мляко и препечена филийка черен хляб със сусам. 🙂
Шаран – пържен, с гарнитура задушени картофи. И с нетърпение си нарязах едно доматче, за да установя с радост, че не е „пластмасов“.
Щ… никой не е ял нищо с Щ?!
сЪрнели (от Родопите) с ориз и запечено пилешко филе на скара! А десертът ми – една обикновена бисквитка с домашно сладко от боровинки, които също са брани в Родопите! И чаша трапезна вода!
кЬoпоолу с 2 кебапчета на скара.
дЮнер. Извинете
Яйце, твърдо сварено, 1 бр. Филийки ръжен хляб, 2 бр. Топени сиренца президент, 2 бр. Домат, 1 бр
Както виждате, приятели и съседи, нашето обедно меню е разнообразно и интересно, като самия живот. Истината е, че и животът и менюто са такива, каквито сам си ги направиш. Късметът рядко има пръст в цялата работа, освен в редки случаи. Като например този : „промоция обяд“ в бирария Д., а именно – кюфтета по цариградски: кюфтетата цели 5 и доста пържени, а пюрето – химия от пликче и с вкус на нишесте и зеленчукова напитка за отслабване“.
Жребият отреди втората покана за форум Храна да отиде при този участник в анкетата, така както късметът преди това го е ощетил в храната. Честито!
Та така, продължаваме: Какво обядва днес?
Щ – щрудел 😉
Щир (амарант)
Салата от зеле, моркови, червено цвекло и маслини с парче тофу с маслини.