Здравословно хранене е това, което кара стомаха, тялото и духа ни да се чувстват добре: Ивелина Иванова, лектор на форум Храна

ivelinaИвелина Иванова на сп. Меню и автор на много кулинарни книги.
За нея готвенето е повече от професия или хоби. Въпреки, че е магистър по
стопанско управление и учи икономика на прехода във Финландия, случайно
или не, тя започва да се занимава професионално с кулинария. В момента води теоретичен и практически курс АБВ на готвенето за всички, които искат да научат повече за основните съставки и как да приготвят от тях апетитни и балансирани ястия.

На форума Ивелина ще разкаже с какво се храни съвременното българско семейство и как лесно да сготвим вкусно и здравословно вкъщи.

Какво е хубавата храна?
Тази, която е приготвена от естествени качествени и свежи продукти, по начин, който съхранява максимално полезните им свойства и с вкус, който да си заслужава погълнатите калории.

Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?
Диетичните и здравословни продукти са безвкусни и нискокачествени.
Присъствието на месото е абсолютно задължително във всекидневното меню.
Белият хляб е по-вкусен от пълнозърнестия и е показател за социално положение.
Маргаринът е по-полезен от кравето масло.
Напитките и храните с изкуствени подсладители са по-полезни от тези със захар.

Какво е здравословно хранене за вас?
Това, благодарение на което не само стомахът, но и тялото, и духът ни се чувстват добре.

Трудно ли е да бъдеш готвач?
Всеки може да готви, но е цяла магия да успееш да съчетаеш своята концепция за продуктите и храната с вкусове и очакванията на всички останали хора.

Коя книга/блог за хранене бихте препоръчали?
Освен книгите на Гурме Пъблишинг, всяка от които е с много добре обмислена концепция за храната, страхотна кулинарно-художествена книга е Като гореща вода за шоколад на Лаура Ескивел. И също On Food And Cooking – The Science And Lore Of The Kitchen на Harold McGee.
Сайтове и блогове:
chocolateandzucchini.com
kulinarno-joana.com
yoli-www.blogspot.com

РЕГИСТРИРАЙ СЕ за форум Храна

03 comments on “Здравословно хранене е това, което кара стомаха, тялото и духа ни да се чувстват добре: Ивелина Иванова, лектор на форум Храна

  • Augusta , Direct link to comment

    Записах се за форума. С нетърпение ще очаквам лекцията на Ивелина.

  • Криска , Direct link to comment

    Аз пък бих препоръчала Nourishing Traditions: The Cookbook that Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet Dictocrats by Sally Fallon

  • Анита , Direct link to comment

    Аз няма да изнасям лекции, само ще кажа, че който иска да се храни наистина здравословно, може да се поинтересува от веганския начин на живот. Само тогава може да се говори за Храна (подчертавам), не за мъртва плът! Ще си позволя да използвам един цитат: „Тялото ми не е гробище!“ (My body’s not a graveyard!“) Пожелавам на всички да изпитат прекрасното чувство, че не си наранил, за да се нахраниш, че не е нужно да си убиец, за да набавиш на тялото си всичко, което му е нужно! За мен това чувство е истинско щастие! Пожелавам го на всеки! :))

Comments are closed.