Няколко блога, които ще променят идеята ви за домашно пространство

Ако търсите вдъхновение как да оформите пространствата в дома си, сигурно често се ровите из разни блогове. Преди Форум Дом, помолихме Адриана Андреева да ни препоръча любимите си блогове за красиви домове, прекрасни интериори и вдъхновяваща архитектура.

emmas.blogg.se

Деликатни, сдържани, монохромни, естествени, с много бяло и въздух… Все типични скандинавски черти на стил, които действат успокояващо, дори само да скролвате през редиците снимки от различни къщи и апартаменти, внимателно подбрани от Ема от Стокхолм.

decor8blog.com

Decor8 е гигант сред блоговете за „интериорно вдъхновение“ и един от първите, който започва да се занимава с темата. Създаден е още през 2006 от една американка, установила се в Германия. В момента се е разрастнал до ежедневник, с тематичнии рубрики, редовни сътрудници, а наскоро издаде и книга с 1 000 изпитани съвета как да превърнете дома си в мечтаното от вас място.

arcspace.com

На фона на множество други добри архитектурни блогове, Arcspace се отличава със селекцията си. Тя пасва идеално на тези, за които архитектурата е по-скоро хоби или интерес. Ежеседмично, сайтът представя по един-два нови проекта, има изобилие от снимки и скици, ревюта на книги и изложби, както и портфолиа на архитектурни фотографи.

balancingbarn

theselby.com

Selby заснема домовете на куп интересни, шарени, вдъхновяващи и артистични хора от цял свят. Сега е толкова известен, че има свой парфюм (продава се само в Colette, Париж), тениска (за UNIQLO), и прес офис. Неговите обиколки по къщи, ресторантчета, апартаменти, ателиета и пространства на популярни и не толкова личности са селектирани и подредени в бестселъра The Selby is in Your Place. Както сам той казва: „Не се интересувам от мода, а от стил; от това как хората събират неща в едно място и го оживяват с история“.

selby

dhonline.smartwebmarketing.com.au

Сайтът на Дона Хей е за всички, които от време на време изпадат в нездравословни спазми на несигурност и липса на въображение относно какво да приготвят за вечеря или как да посрещнат гостите. Дона има рецепти за бързи, свежи и семпли ястия. Тя предлага не само храна, но и „стайлинг“ – или галерия от страхотни снимки и идеи за декорация на масата, забъркване на коктейли, организиране на всякакви празненства и най-обикновени идеи за приятни домашни вечери.

unhappyhipsters.com

Явлението модерен дом заедно с всички стереотипи за него има въпиеща нужда от мощна и ободряваща доза ирония. Друг поглед към сюблимно проектираната архитектура, перфектно подредената къща и скъпите дизайнерски предмети хвърля блогът Unhappy Hipsters. В него, под изчистена фотографска композиция (обикновено към някое списание), са поместени едновременно потресаващи и забавни коментари като: „Marooned on her leather raft, she knew the carpet was coming for her.“ (Изоставена на своя кожен сал, тя знаеше, че килимът идва за нея), или: „Though hilariously ironic, hiring the child laborers had tripled their build time.“ (Въпреки забавната ирония, наемането на деца-работници утрои времето за изграждане на къщата.)

Заповядайте на Форум Дом