Топ 5: образцови домове

Ден преди Форум Дом, музата ни връхлетя и ето поредния топ 5: образцови домове или по-скоро домове образи.

1. Къщата на Барбароните

barbapapa

Като истински ценители на геодезичния купол, барбароните организират личното си пространство в къща от обли куполи. Във всеки от тях по един барбарон уединено развива талантите си.

А за студентите, предлагаме и барбаронски метод за изпълнение на пълзящ кофраж, който не се преподава в УАСГ:

Лежащ куфраж

2. Къщата на вещицата в Хензел и Гретел

henzel

Дълбоко сме убедени, че къща направена от захарни изделия не е правилното решение по пътя към устойчиво развитие, дори и да е био. А вие, деца, ако видите грозна възрастна жена примамливо да отваря вратата на къща, направено от любими неща, веднага се обадете в полицията.

3. Дворецът на Малката русалка

mermaid

Макар да си русалка е сигурно като постоянно да си на сноуборд, възможността да израснеш в дворец в дълбините на океана е, меко казано, привлекателна.

4. Каналите и Костенурките нинджа

tortue

Има интерес към освежаването на Перловската река, но разходката по бреговете й все още не става за включване в Lonely Planet. Макар да е възможно един от многото живущи там плъхове да е софийският Сплинтер, едва ли се намира подходяща група костенурки, които да обучи в изкуството на боя.

5. Къщата на Смърфовете

schtroupf

Къщите на Смърфовете са гъби, а социалната им организация е комунална. Макар да има и по-добри плодове за живеене (например кокос или диня), по-добра социална организация може би няма.

ПС. Животът в плод или зеленчук е чудесна отправна точка за създаването на жанрова научна фантастика в суровоядството.

Форум Дом

е за да се забавляваме

03 comments on “Топ 5: образцови домове

Comments are closed.