Велосипедна таксидермия

В България има Закон за биологичното разнообразие. В него общо взето се забранява „препариране, притежаване, излагане на публични места, пренасяне, превозване, изнасяне зад граница, търговия и предлагане за продажба или размяна на препарирани екземпляри„, с приложен дълъг списък от 487 животински видове, за които това важи. Глобите са големи (10 000 лева за юридически лица), а пък за препариране на някои видове, например мечка, има предвиден и затвор.

В списъка никъде не се споменават велосипеди, за това приемаме, че препарирането и закачането на стена на глави на стари велосипеди е напълно законно. Става дума за една прекрасна идея за велосипедна таксидермия (думата за препариране на животни и птици), която е сполетяла г-н Ригън Апълтън в свободното му време, докато е следвал в Кралската художествена академия. Не си мислете, че това е супер сериозен проект, но забавното хрумване за нула време обиколи социалните мрежи и със сигурност ще даде много идеи на интериорните дизайнери.

Глава на стар бегач.
Глава на планински байк.
А това пък са празни стойки, които можете да си поръчате от bicycletaxidermy.com

Освен велосипеди, останалите без работа с животни препаратори, биха могли да ни предлагат таксидермия на върховете на любимите ни първи ски, или пък на ножовете на старите ни кънки, на любимата ракета за тенис или пък на изтъркани от тичане маратонки.

Драги любители таксидермисти, какво бихте препарирали и окачили на стената?

bicycletaxidermy.com

One comment on “Велосипедна таксидермия

  • Марин , Direct link to comment

    Идеята не е много добра. Всъщност няма стар велосипед, вижте какви „бръкми“ карат в Амстердам. За едно колело най-важният показател е да е в движение.

Comments are closed.