За бъдещите „Екс пушачи“

Една от целите ви за 2011 година беше да спрете цигарите (пак)? Вече сме в средата на октомври и ако още не сте свършили с тази задача, кампанията Екс пушачите” и гениалният iCoach идват на помощ. Те ни подкрепиха за успешно преминалия Форум Родителство този уикенд.

„Екс пушачите” е кампания на Европейския съюз, провеждаща се под патронажа на комисаря по здравеопазването Джон Дали. Позитивни и забавни, посланията на кампанията имат за цел да накарат младите пушaчи в Европа да направят първата крачка в опита си да се преборят с навика, като се сдобият със свой личен iCoach, който да им помага ежедневно в начинанието.

Всеки може да има iCoach – това става, като се регистрирате на страницата на кампанията. След попълване на кратък въпросник, попадате в една от петте разпределени фази, в съответствие от нивото, на което се намирате като пушач. На личната си поща получавате първото си съобщение от вашия iCoach и личен дневник, в който да записвате емоции и впечатления свързани с опита ви да откажете цигарите.

Създадена като дигитална платформа за подобряване на здравословното състояние чрез съвети, които да помогнат на хората да спрат да пушат iCoach е новаторска и доказано работеща система. Електронните напътствия или процесът на промяна в поведението в онлайн среда са базирани на иновативни изследвания, практически клиничен опит и експертни знания на психолози и експерти по комуникация. През септември тази година Джон Дали даде пресконференция в Брюксел, на която обяви, че 30% от опитите на потребителите да спрат цигарите чрез iCoach са успешни: добро начало!