Мобилно приложение за споделено пътуване. Made in BG

Фотограф Сам Хууд
Фотограф Сам Хууд

На последния ни форум великолепният Нийлс Кристи поговори между другото и за споделянето – на информация и на опит. За това колко е важно да общуваме помежду си и да черпим от полезните знания на тези, които ни заобикалят. Или казано по-просто – не е нужно всеки ден да се пънем да откриваме топлата вода, достатъчно е да попитаме някого как се пуска, да си измием ръцете и да се заловим с други полезни неща. Пренесено на по-битово ниво нещо подобно може да се каже и за споделянето на превоз. Концепцията съществува от доста годинки вече, в България има нещо като стотина фейсбук групи за споделено пътуване, а най-голямата платформа се нарича Aha!Car, вероятно повечето от вас я познават.

От нейните създатели сега идва и твърде полезно мобилно приложение, което ще улесни допълнително всички онези, които желаят да се придвижват по-евтино и преди всичко – с повече грижа за околоната среда. Ясно е, че споделеният транспорт води до по-малко автомобили по улиците и пътищата, а това намалява разхода на изчерпаемите ресурси, с които все още се задвижват колите ни, намалява трафика, който спъва живота ни и ни добавя преждевременни бръчки, намалява също така количеството вредни газове, които ние после дишаме и които спомагат за претоплената атмосфера на планетата. Първото мобилно приложение за споделено пътуване у нас е безплатно и вече e достъпно за смартфони с операционна система Android в Google play. За  телефони, работещи с iOS, ще може да се сваля от App store от началото на месец ноември.

Проектът е осъществен в съдействие с информационната кампания на Европейската комисия – “Do the right mix – Придвижвай се разумно“, чийто акцент през 2014 година е по-умното и оптимизирано използване на личния автомобил.

Можете да изтеглите и инсталирате приложението от тук

One comment on “Мобилно приложение за споделено пътуване. Made in BG

  • Опитал се да се регистрира в споменатия сайт , Direct link to comment

    Ако това е най-якият сайт за споделено пътуване в БГ, другите не ща да ги мисля… линка за активация невалиден /1 че не може да се клика, че и грешен/…
    Неуспешно добавяне на Обява…. с 2 думи, пълна ….
    Поздрави.

Comments are closed.