Изключителни енциклопедични колажи описват живота на планетата

На 25 художникът Кейси Крайп от Сан Франциско, спира да се занимава с формално учене и започва да документира реалното си. Напуска арт училище и поставя началото на, както самият той го нарича, своя магнум опус. Великото му – и то е такова, безспорно – творение представлява колажи на човешкото познание. Внушителните творения на Кейси отразяват всякакви аспекти, за които можеш да се сетиш, от астрономия до вътреутробно развитие.

Прави ги изцяло на ръка, с парчета хартия, залепени върху дърво, рисунки с молив, боя… Източници на вдъхновение и претворение той намира навсякъде, он и офлайн рови се из библиотеки, книжарници, магазини втора ръка, преравя десетки и десетки купчини материали и извлича от тях разнообразни разни диаграми и илюстрации. За 4 години създава над 25 колажа, всеки от които изследва в детайли определена област от познанието на вида ни. идеята на артиста е проектът да бъде отражение на човешкия му път, регистрирайки наученото от него из криволичещите завои на всичко, което наричаме „живот“.

Чудесно поредно напомняне на факта, че знанието е налично, въпросът е как го използваме.

Логично, Кейси подготвя самостоятелна изложба, случваема в съвсем скоро време, а засега една от работите му участва в групова експозиция в галерия в родния Сан Франциско. Прекрасно би ни било да можем да видим творенията му и тук.

Casey Cripe

One comment on “Изключителни енциклопедични колажи описват живота на планетата

  • Димитър Смилянов , Direct link to comment

    Много красиви и оригинални, но и доста хаотични са тези колажи…

Comments are closed.