Вело-бюро за офиса, което прави и ток от въртенето на педалите

Pedal Genny
Pedal Genny

Ако досега „имам много работа“ ти служеше като оправдание да не размърдваш седалищната мускулатура, имаме лоши новини за теб. Изобретението на двама приятели от Ню Йорк съчетава работно бюро и колело и дава възможност и на заклетите работохолици да отчетат малко физическа активност. Този чудесен ефект е обаче страничен, тъй като основната идея на проекта всъщност е използване на енергията, която се генерира от въртенето на педалите.

Анди и Стив са имената на младите изобретатели, сътворили за момента два модела: Big Rig (виж долу) и Pedal Genny (виж горе). Технологията на колелото позволява с тях да се прави достатъчно енергия за подкарването на кухненски уреди, светването на крушка, използването на различни зарядни. Засега творенията са във вид първоначален, има доста детайли за оправяне, но Анди и Стив се надяват Kickstarter кампанията им да донесе достатъчно, за да могат да се съсредоточат върху подобряване на изобретението си и, някой светъл ден, въвеждането му в масово производство.

Big Rig
Big Rig

„Представете си, че всички в САЩ „карат“ по едно такова нещо и лично изпитат какво означава да включиш телевизора, видео-игра, просто да преместиш ключа за лапмата – ами това ще промени начина, по който използваме енергията. Толкова често се самобичуваме за въглеродния си отпечатък, но май в повечето случаи дори не разбираме какво точно означава той.“, разкриват големия си замисъл двамата приятели.

За прегледност, данните сочат: човек може да произведе скромните 75 вата за          2 часа, с които да зареди лаптоп за 3 до 6 часа работа или телефон за 30-40.

Следващия път, когато просто те мързи да изключиш Wi-Fi и батерията ти пак падне, замисли се какво би било да трябва да въртиш педалите, за да заредиш телефона, вместо просто да го щракнеш към зарядното, наготово. Ами няма да е много яко. Затова – без мързел. Моля.

Повече на PedalPower и във видеото по-долу