Картоненото бюро на дизайнера Цветан Стойков

Наскоро много се зарадвахме на едно колело от картон. Сега ви представяме Цветан Стойков, български дизайнер, който е измислил страхотно бюро от картон.

Какво значи да си имаш сгъваемо рециклируемо бюро? Значи,

  • че не търсиш под дърво и камък приятел с баничарка да ти го пренася,
  • супер си си функционален и мобилен: писва ти от тия четири стени, хващаш бюрото под мишница и си ангажираш работен парцел в парка,
  • освобождаваш танцово пространство в офиса за нула време.

Ако се чудиш на назъбените крака, те не са случайни. Авторът ги е предвидил да си намотаваш кабела на компютъра или друга техника. Докато го гледахме ни хрумна, че ако го обърнеш вертикално сигурно служи и за закачалка, когато в офиса има парти или ти трябва повече място за лицеви опори.

А защо точно картон? По думите на самия Цветан,

Като дизайнер се опитвам да използвам еко материали и да създавам продукти, които могат да се рециклират лесно в края на жизнения им цикъл. Картонът е залепен с водоразредимо лепило, което е най-щадящо за околната среда. Може да се рециклира без проблем.

Сигурно вече си представяш новия подвижен офис. Засега това е само прототип, но изглежда, че при евентуално производство цената няма как да е висока. Пиши на Цветан и дай своята заявка, това е най-добрият начин за подкрепа.

Сайтът на Цветан Стойков

One comment on “Картоненото бюро на дизайнера Цветан Стойков

Comments are closed.