Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България – Анонимните климатици, еп. 3

“За да направим възможно развитието на новите технологии, трябва да се случва бизнес във ВЕИ сектора. Това е начинът, по-който той се развива.“

В третия епизод от „Анонимните климатици“ – новата ни видео поредица, си говорим за възобновяема енергия в настояще и бъдеще време. Какво се случва в глобален контекст, можем ли да купуваме зелена енергия за дома си, как се развиват технологиите и доколко можем да разчитаме на тях, рециклират се соларните панели и вятърните турбини, коя енергия е най-евтина и още много други въпроси намират своите отговори благодарение на разговора, който споделяме с вас. Вижте видеото с участието на Марияна Янева (Renergy и Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия), Миглена Стоилова (CWP Global, Председател на Българска ветроенергийна асоциация) и Магдалена Малеева (основател на Gorichka.bg).

Ето част от интересните факти и мисли от третия ни епизод:

„ВЕИ технологиите постигнаха спад от 80-90% в цените в рамките само на 10 години“ – Марияна Янева

„Много български компании са водещи в сферата на проектирането на ВЕИ технологии“ – Марияна Янева

„В сметките на крайните клиенти от 1 юли вече няма да има допълнително плащане за ВЕИ“ – Миглена Стоилова

“Анонимните климатици” е гражданска група от хора, обединени от вълнението си за климатичните промени. С новата ни видео поредица започваме да ви споделяме част от дискусиите, възникнали по време срещите на „Анонимните климатици“, които се фокусират върху различни важни за всички нас и бъдещето ни теми. Какви са предизвикателствата пред нас в момента, какво трябва да се направи и какви са стъпките, с които всеки един от нас може да помогне в борбата с климатичните промени – това са основните въпроси, на които търсим отговор чрез дискусия. Следете ни, защото ви очаква следващият ни епизод, който е на тема възобновяеми енергийни източници.

Ако искате още от „Анонимните климатици“, можете да гледате и епизод 1, в който си говорим за гори, както и епизод 2, чиято тема са земеделието и храните ни.

Абонирайте се за YouTube канала на ни, за да гледате първи новите епизоди!
Последвайте ни във Facebook.
Последвайте ни в Instagram.
Последвайте ни в Twitter.
Абонирайте се за нашия месечен бюлетин.