Решения за енергийна промяна в България – Анонимните климатици, еп. 7

Видео поредицата на „Горичка“, посветена на промените в климата, продължава с още една важна и интересна енергийна тема.

Основателката на „Горичка“ Магдалена Малеева разговаря с Димитър Енчев, който е съосновател и управляващ партньор в рисковия инвестиционен фонд PostScriptum Ventures, както и един от хората, стоящи зад алтернативния сценарий „Визия 2030: За по-евтина електроенергия и по-конкурентна икономика“, за който ви разказахме в края на 2021-а година. Енчев има богат опит в областта на възобновяемата енергия, рисковия и частен капитал, както и задълбочени познания в областта на вятърната и слънчева електроенергия, биомасата и съхранението на енергия. Той е член на борда на директорите на CWP Renewables and Grassroots Renewable Energy Trust и има участие в разработването и финансирането на инсталации за възобновяема енергия с капацитет 1,2 GW, в които са инвестирани над 2 милиарда евро, включително и най-големия вятърен парк в Европа – Fantanele, на стойност 1,1 милиарда евро.


Темата, по която Маги Малеева и Димитър Енчев разговарят в подкаста, логично е свърза с енергийния сектор – енергийната промяна в България. Какви са решенията, които трябва да се вземат и пред какви предизвикателства сме изправени – гледайте във видеото.

Ако искате още от „Анонимните климатици“, можете да гледате и епизод 1, в който си говорим за гори, епизод 2, чиято тема са земеделието и храните ни, третия епизод, посветен на възобновяемите енергийни източници, епизод 4 на тема адаптация, епизод 5 с Апостол Дянков за влиянието на климатичните промени и разделения на част 1 и част 2 6-и епизод с участието на инж. Симеон Белорешки, които са посветени на енергийния преход в България.

Абонирайте се за YouTube канала на ни, за да гледате първи новите епизоди!
Слушайте подкаста на „Анонимните климатици“ на anchor.fm.
Последвайте ни във Facebook.
Последвайте ни в Instagram.
Последвайте ни в Twitter.
Абонирайте се за нашия месечен бюлетин.